Noc zastała nas w polu

Pracowici niczym nasze pszczółki, nawet noc spędzamy na pracach pasiecznych. Aby móc Wam w końcu dostarczyć świeżego, tegorocznego miodu przewozimy nasze ule wraz z ich mieszkańcami z jednego pola rzepaku na drugie. Dlaczego zapytacie? Każde nowe rośliny do zapylenia to finalnie więcej miodu do zebrania. Niestety, w tym roku pogoda długo nas nie rozpieszczała, część naszych pszczół nie przeżyła zimy, dlatego w pierwszej kolejności musimy zadbać o to, aby te które pozostał wzmocnić i zadbać o ich kondycję. Nie możemy za szybko odebrać im miodu, który już zebrały,a który jest ich pokarmem energetycznym. Miód to prawdziwa skarbnica witamin, dlatego taki jaki dla ludzi, taki i dla pszczół jego spożywanie doskonale wzmacnia organizm. Dlatego Drodzy miodozjadacze, na przeczekanie zachęcamy do zakupu u nas miodów jeszcze zeszłorocznych (miód nie traci swoich właściwości i walorów smakowych) a gdy tylko pojawi się ten świeży, lejący się prawie wprost z ula od razu Was o tym poinformujemy 🙂

No Comments Yet.

Leave a comment

Przepisz kod antyspamowy *