Miód kremowany: To absolutna nowość na rynku produktów pszczelich w Polsce! Puszysty miód o pięknej, perłowej barwie i kremowej konsystencji zawsze łatwo daje się wydobyć ze słoika i z łatwością rozsmarować na pieczywie, czyniąc Twoje śniadanie pełnowartościowym posiłkiem na dobry początek dnia. Miód kremowany uzyskuje się dzięki odpowiedniemu mieszaniu tradycyjnego miodu, świeżo pozyskanego od pszczół, kilka razy dziennie. Mieszanie takie zapobiega tworzeniu się grubych kryształków, dzięki czemu miód ten zachowuje swoją masłowatą konsystencję i nie krystalizuje się na twardo. Można w ten sposób kremować każdy rodzaj miodu, zachowując przy tym w pełni wszystkie jego właściwości i naturalny aromat.
Każdy rodzaj miodu, bez względu na to z pyłku których roślin pochodzi, w pierwszej fazie swojego istnienia posiada płynną konsystencję, jednak im więcej jest w nim glukozy, tym szybciej następuje proces jego krystalizacji. Jest to naturalne zjawisko, które absolutnie nie oznacza utraty właściwości miodu, a wręcz świadczy o jego najwyższej jakości i naturalnym pochodzeniu. Miody z supermarketu, ze sztucznymi dodatkami i „ulepszaczami” rzadko kiedy w ogóle zmieniają swoją konsystencję. To właśnie odróżnia miód naturalny od tego sztucznego – który pomimo, że tańszy i dobry w smaku, nie posiada dobroczynnych właściwości co nasz naturalny miód, prosto od polskich pszczół!
Miód kremowany posiada takie same właściwości lecznicze, jak rodzaj miodu z jakiego powstał – w procesie kremowania nie traci on żadnych ze swoich atutów.
Zamów już teraz nasz miód kremowy – Ty i Twoje dzieci go pokochacie!